logo De Makers

28/11/2016

VendeeGlobe2016: matures goed vertegenwoordigd

De VendeeGlobe2016 komt helaas in de Nederlandse media nauwelijks aan bod. Ook niet nu er voor de allereerste keer een Nederlander, Pieter Heerema, met zijn IMOCA monohull ‘No way back‘ meedoet. Deze solo-zeiltocht der zeiltochten is in Frankrijk en heel veel andere landen mateloos populair. En het is ook niet niks: in je eentje de oceanen over, zonder dat je ergens aan mag meren en zonder dat je welke hulp dan ook mag aanvaarden.

Everest van de oceanen

Deze vierjaarlijks georganiseerde tocht wordt ook wel de ‘Everest van de oceanen genoemd’ en dwingt een enorm respect af. Winnen is fantastisch, maar überhaupt meedoen is al héél bijzonder. Het record van deze meer dan 40.000 km lange zeiltocht is 78 dagen en 2 uur, bij de vorige editie gerealiseerd. Jarenlange voorbereidingen, geld en een kwalificatie, zijn vereist. Maar moed, doorzettingsvermogen en mateloze inzet zijn onontbeerlijke eigenschappen van de mannen én vrouwen die de VendeeGlobe2016 durven ondernemen. Ook al ben je geen zeiler, als je je verdiept in dít fenomeen, blijf je dagelijks de vorderingen van de schippers volgen! Je bent gewaarschuwd 😉

pieter-heerema

De meerderheid van de schippers is mature

In tegenstelling tot eerdere edities, nemen aan de 8e editie VendeeGlobe2016 alleen 29 mannen deel. Opvallend is het grote aantal boven de 40 jaar dat deze uitdaging aangaat.

  • 20-ers: 2
  • 30-ers: 9
  • 40-ers: 9
  • 50-ers: 5
  • 60-ers: 4

In welke sport zie je dat nog meer?

Bezoek vendeeglobe.org voor meer informatie.