logo De Makers

30/10/2015

007 valt ook voor matures…

Dat matures in opmars zijn, dat wisten we al bij De Makers. Het doet ons dan ook veel genoegen dat in de nieuwste James Bond-film ‘Spectre’ een mooie rol weggelegd is voor Monica Belluci (51) als Lucia Sciarra, de mafia weduwe.

Zo lazen we onlangs in NRC een quote van Monica (geboren 30 september 1964): ” Ik was verbaasd toen mijn agent me vertelde dat San Mendes me wilde ontmoeten voor Bond. Hij was op zoek naar een vrouw van vijftig die er ook uitziet als vijftig. Hij had me er gemakkelijk jonger uit kunnen laten zien in de film met de belichting. Maar dat was niet de bedoeling. Dit is de eerste keer dat James Bond een affaire heeft met een oudere vrouw. Dat is krachtig en provocatief. Dat leidt misschien tot een nieuwe manier om naar vrouwen te kijken.”

Overigens is 007 (Daniel Craig – 1968) zelf ook een mature!