logo De Makers

20/05/2016

Een persoonlijke route naar een lang en gezond leven

Of je ’t leuk vindt of niet: fysieke vermogens nemen bij het ouder worden af. Bijvoorbeeld je hersteltijd na inspanning wordt langer. Toch kun je heel bewust en actief je conditie op pijl houden en zelfs verbeteren. En zo ook vervelende klachten voorkomen.

Matures zijn meer dan gemiddeld ‘gezondheids-minded’

Het je bewust worden dat lichamelijk minder fit wordt is voor veel matures heel herkenbaar en een trigger om bewust aan gezondheid te (gaan) werken. Niet voor niets is het aantal veteranen bij hockeyclubs nog nooit zo groot geweest en is wielrennen het nieuwe hardlopen aan het worden. Je bent fit en wil het zo houden of liefs nog wel wat fitter worden. Met het mooie resultaat dat menig 50-er zelfs meer energie heeft en fitter is dan die drukke dertiger met een gezin, carrière en slaapgebrek.

Check je houdbaarheid

Waar ga je beginnen als je er in je hoofd klaar voor bent om weer extra aandacht aan je conditie en gezondheid te geven? In ‘Check je houdbaarheid’ lees je over de nieuwste mogelijkheden om langer jong en gezond te blijven. Je doet het bijvoorbeeld door jezelf van top tot teen te checken en preventief in te grijpen als dat nodig is. Je krijgt inzicht in de 31 belangrijkste onderdelen van je gezondheid, van je bloeddruk tot je hormonen, van je genen tot je geheugen. Hoe je jezelf kunt testen, welke geavanceerde check-ups je via een arts kunt aanvragen en hoe je het zelfhelend vermogen van je lichaam versterkt. Er blijkt veel meer mogelijk te zijn dan je denkt! I

Een mooi boek voor marketeers die in willen spelen op matures en hun interesse in gezondheid.

Check je houdbaarheid

Over ‘Check de houdbaarheid’

De journalisten Pim Christiaans en Hanny Roskamp verzamelden anti-aging-tips vers uit het laboratorium van de wetenschap, daarbij geholpen door tientallen topwetenschappers en vooruitstrevende artsen. Je vindt in dit boek adviezen die hun tijd ver vooruit zijn.

Boek bestellen