logo De Makers

16/07/2015

Wat kun je leren van hondenbrokken

Eukanuba brengt speciale voeding voor mature & senior honden

Er is nu voor 6+ honden speciale mature & senior voeding. Aangezien een hondenjaar ongeveer 7 mensenjaren is, is dit Eukanuba-voer bedoeld voor honden vanaf mensenjaren 42, onze matures dus 😉 Natuurlijk geïntroduceerd in de VS (Eukanuba is onderdeel van Mars) maar inmiddels ook in Europa verkrijgbaar. Sterker nog bij De Boerenbond bij ons om de hoek staat het gewoon op het schap!

Ook voor menselijke matures is het belangrijk om het voedingspatroon aan te passen. Ten eerste omdat het lichaam rond de midlife gewoonweg minder calorieën gaat verbruiken.

Eukanuba

Voeding speelt een grote rol bij het gezond ouder worden. Gezond en gevarieerd eten en blijven bewegen is het beste medicijn tegen allerlei ‘kwaaltjes’ die zich gaan openbaren vanaf je 40e. Op die manier krijg je de juiste voedingsstoffen binnen en houd je je lichaam in conditie. Wetenschappelijk onderzoek toont steeds vaker aan dat juist een gezonde leefstijl bijdraagt aan gezond ouder worden. Zo zijn er aanwijzingen dat botten, hart en bloedvaten, ogen, hersenen en darmen veel langer goed blijven functioneren bij een gezonde voeding. En ook beweging is belangrijk om het lichaam in vorm te houden.

En het mooie is, matures zijn zich hier bewust van en staan daarom relatief meer open voor gezonde voedingsproducten. Toegegeven, De Makers zou het niet zo op een verpakking zetten: ‘voor matures en senioren’. Hoe dan wel? Dat zouden we graag met je bespreken in een persoonlijk gesprek!